BULLEIT FRONTIER WHISKEY KONDIGT WERELDWIJDE LANCERING AAN VAN BULLEIT BOURBON 10-YEAR-OLD

 
 

Great Food, Good Company & Good Whiskey...

 

 

Whiskeyfans van over de hele wereld kunnen nu genieten van Bulleit Bourbon 10-Year-Old, een merk van Bulleit Frontier Whiskey oprichter Tom Bulleit zijn selected reserve. Deze fles werd gelanceerd in 2013 in de Verenigde Staten en is nu ook vanaf augustus in Nederland verkrijgbaar. 
 
Tien jaar lang werd een partij Bulleit Bourbon in vaten geschroeide Amerikaanse witte eiken opzij gezet om te rijpen en te zien hoe de bekroonde bourbon zich zou ontwikkelen. De toegevoegde jaren resulteren in een speciale variant van Bulleit Bourbon die zorgt voor een rijke, diepe en bijzonder zachte smaak ervaring die een kenmerkend karakter behoudt met een hoge roggegehalte waar het merk Bulleit bekend om staat.
 
"We vinden het spannend om de uitbreiding aan te kondigen van Bulleit Bourbon 10-Year-Old op de wereld markt," zegt Tom Bulleit. "Bulleit Bourbon 10-Year-Old is gemaakt met puur water, gezuiverd door kalksteen uit Kentucky, en het unieke “high rye recept” creëert een onderscheidend karakter waarvan we weten dat het zal worden omarmd door bourbonfans wereldwijd." 
 
Bulleit Bourbon 10-Year-Old heeft een donkerbruine kleur met rood-oranje-achtige tinten en begint met aroma's van rijke, geroosterd eiken, een vleugje vanille en gedroogd fruit. De afdronk is off-dry met gedroogde specerijen, karamel en tonen van gedroogd fruit met smaak. Op 91.2 proof (45.6% ABV), bevat Bulleit Bourbon 10-Year-Old een exceptionele, rokerige, en zachte finish.

 

 

Evenals de Bulleit Bourbon en Bulleit Rye, komt Bulleit Bourbon 10-Year-Old in een iconische frontier- inspired fles met een beige label die de leeftijd van de drank aangeeft. 
 
"We zijn enthousiast om te zien hoe de wereld reageert op Bulleit Bourbon 10-Year-Old," gaat Bulleit verder. "Deze Bulleit Frontier Whiskey variant is een speciale kans om verantwoord te genieten van de bourbon in een verfijnde variant."
 

Bulleit Bourbon 10-Year-Old is beschikbaar in een select aantal Whisk[e]y Speciaalzaken en cocktail bars vanaf augustus 2017.

 

 

Over Bulleit Frontier Whiskey
 
De Bulleit Distilling Co. werd opgericht in 1987 door Tom Bulleit, wiens Bulleit Bourbon geïnspireerd was op een familietraditie. Bulleit Rye, een straight rye whiskey, werd na groot succes aan het portfolio toegevoegd in 2011. De derde variant van het merk, Bulleit Bourbon 10-Year-Old, werd in 2013 geïntroduceerd. Bulleit whiskeys gebruiken een hogere proportie rogge, wat zorgt voor een onderscheidende gewaagde, kruidige en wat drogere smaak. Bulleit is een van de snelst groeiende whiskeys in Amerika, wat Tom Bulleit vooral toeschrijft aan mond-tot-mondreclame. In 2014 begon Bulleit met de bouw van een nieuwe distilleerderij ter waarde van 115 miljoen dollar, in Shelbyville, Ky. The Bulleit Distilling Co. opende in maart 2017. Gasten werden uitgenodigd om meer te leren over het verleden, het heden en de toekomst van Bulleit door een bezoek te brengen aan de Bulleit Frontier Whiskey Experience bij Stitzel-Weller in Louisville, Ky., een lid van de Kentucky Bourbon Trail® tour. Meer informatie vind je via www.bulleit.com.
 
Over Diageo
 
Diageo is wereldwijd de grootste producent en distributeur van sterke dranken en heeft een uitgebreid merkenportfolio die onder andere Johnnie Walker, J&B, Crown Royal, Bulleit, Zacapa, Smirnoff, vodka’s van Cîroc en Ketel One, Captain Morgan, Baileys, Don Julio, Tanqueray en Guinness omvat. Diageo is een bedrijf dat actief is over de hele wereld en zijn producten verkoopt in meer dan 180 landen. Het bedrijf staat genoteerd op zowel de Londense (DGE) als de New Yorkse (DEO) beurs. Voor meer informatie over Diageo, onze medewerkers, merken en prestaties surft u naar www.diageo.com. Voor meer informatie over de initiatieven en het delen van beste praktijken van Diageo rond verantwoord drinkgedrag, kunt u een kijkje nemen op www.DRINKiQ.com.

Vier het leven, altijd en overal.
Ons vakmanschap drink je met verstand.
Geniet maar drink met mate, geen 18 geen alcohol.

Comment