Opgepast #fitgirl, hier komt de #fitboy!Lange lokken, tatoeages, een mooie kop en een gespierd lijf: Nigel van der Horsts Instagramfeed is een feest voor het oog. Toch antwoordt hij op de vraag of hij tevreden is met zijn lichaam: „Ik denk nu, nou Nige, je had jezelf wel iets minder kunnen laten gaan. Ik ben nu meer dan een week niet naar de sportschool geweest, waar ik normaal vier tot vijf keer per week train.”

Dat, benadrukt hij meteen, is wel een momentopname. Doorgaans wordt hij wel blij van wat hij in de spiegel ziet. „De reden dat ik dat zeg, is omdat ik na een week niet trainen niet de normale Nigel ben. Minder vrolijk, minder energiek, minder scherp, ik zit minder goed in mijn vel. Als ik sport, voel ik me veel beter.”

Voor de 27-jarige kok, sporter en model is trainen al ruim elf jaar een vaste waarde in zijn leven. Hij begon er op zijn vijftiende mee, omdat hij ontevreden was met zijn eigen omvang. „Van mijn 7e tot mijn 10e woonde ik met mijn ouders in de Verenigde Arabische Emiraten. Tijdens dat laatste jaar hadden mijn ouders veel onenigheid en daar had ik last van. Mijn oplossing zocht ik in eten, ik ben een echte emotie-eter. Omdat ik op een Amerikaanse school zat, was er genoeg junkfood voorhanden.”

De ruzies tussen zijn ouders monden uit in een scheiding, en Nigel keert met zijn moeder terug naar Nederland, waar hij in groep 8 terechtkomt. „Ja, ik was toen wel dik, ja. Ik zat helemaal niet lekker in mijn vel en voelde me tijdens het zwemmen ongemakkelijk. Op het strand zag ik hoe zeker gespierde jongens van zichzelf waren. Dat wilde ik ook.” Zodra een oudere vriend Nigel meevraagt naar de sportschool, zegt hij ja. „Vanaf toen was ik hooked.”

bron: Metro

Comment