KAMPVUURTOUR #2, Roggebotstaete

Roggebotstaete Dronten 30/07/2016 - 31/07/2016,

Where to start...

De vorige kampvuurtour was al iets bijzonders dus als je dan word gevraagd om weer mee te gaan zeg je daar geen nee tegen. Donderdag werd mij gevraagd of ik zaterdag op zondag mee ging kamperen, ik had op beide dagen al iets gepland dus moest ik het afslaan. Ik dacht echt shit! Aangezien de vorige keer zo tof was, was het een bittere pil om door te slikken. Maar zaterdag liepen er dingen anders en het gene wat zondag vast stond ging ook ineens niet meer door. Ik zaterdag gelijk gevraagd of er nog een extra tentje was. En ja hoor, ik kon nog komen! Het was in Dronten op het landgoed Roggebotstaete. Een onwijs groot en mooi natuurgebied, zij verbouwen hun eigen eten (biologisch), bieden werktrajecten aan en is een kenniscentrum voor een natuurlijke en gezonde leefstijl: 

'Roggebotstaete is een plek waar stilte en zuivering eraan bijdragen
dat mensen vanuit eigen kracht hun leven vormgeven.’

Kamperen, vroeger toen ik klein was gingen wij eens in de zoveel tijd kamperen of het nou met school was of met familie dat maakte niets uit. Je bent samen in de natuur en of je nou een hekel hebt aan je tent op zetten, kamperen heeft altijd iets bijzonders. Na de eerste tour vroeg ik mezelf al gelijk af waarom ik dit eigenlijk nooit meer doe... want tot 3 uur s'nachts met marshmallows, chillen muziek, mooie mensen een biertje bij het kampvuur zitten is toch tof? I.p.v in een te drukke kroeg staan met harde muziek en rookwolken? Oke dat is soms ook leuk, begrijp mij niet verkeerd ik hou van Amsterdam maar de stad ontvluchten en om dan relaxt te gaan kamperen is echt heerlijk! Alleen doen we dit te weinig.

15:30, Wildplukken,

Ik kom aan op het terrein. Ik kende net als de vorige keer bijna niemand, behalve de organisatie. En dit is juist de reden dat ik dit zo leuk vind. Nieuwe mensen leren kennen op een toffe plek en wat het toffe was deze dag is dat wij begonnen met eetbare bloemen plukken. Hoe tof is dat? We kregen een hele bijzondere tour geleid door Ellen (jaagster). Met z'n alle door het gebied bloemen plukken en proeven. Er volgt snel een recept met (eetbare) bloemen.Alles wat wij geplukt hadden brachten wij naar de chef (David) die daarmee een heel bijzonder 3 gangen menu op tafel toverde. Iedereen vond het wildplukken heel interessant tot Ellen ineens over teken begon en iedereen ineens autistisch zichzelf ging checken, gelukkig was er geen één te bekennen. Wel sprongen er hier en daar kikkers door het veld en we kwamen deze beestjes ook tegen:

 Even later kregen we ook nog bezoek van een bijzonder gezin die door de natuur aan het fietsen waren. En ik kon het niet laten om een foto van dit meisje te maken. Jullie begrijpen wel waarom:

18:00,

Na een mooie leerzame en rustgevende wandeling gingen we even relaxen en verder kennis maken met elkaar. Ondanks dat niemand elkaar echt kende ontstond er al gauw een bijzondere sfeer. Voor het kampvuur heb je hout nodig, gelukkig was er een bijl en hebben Noah ik een spoedcursus houthakken gekregen van Thijs. Los van het feit dat ik het leuk & best stoer vond om te doen, ging het mij niet verkeerd af.

Een paar koude biertjes, wijntjes en mooie gesprekken verder kregen we te horen dat er een flink bui op komst was terwijl de eettafel net gedekt was. Dus gingen we met z'n allen de tafel weer afruimen en schuilen. Gelukkig was er een grote overdekte tent waar wij een klein kampvuurtje hebben gemaakt en waar ons voorgerecht geserveerd werd. Boterboontjes met mals lams vlees van de bbq, dadels en eetbare bloemen die we die middag geplukt hadden, het was serieus waar onwijs lekker. Een uur later was het weer droog en konden we aan tafel. Snel alles met z'n alle weer opgebouwd en toen kwam het hoofdgerecht, een heerlijk stoofpotje met vergeten groentes en stoofvlees. Het dessert was vla uit de streek met geplukte besjes en crumble, heerlijk! 

22:00,

Time flies when you're have fun, so was het maar net. Het kampvuur begon al aardig te te fikken we zetten de muziek wat harder en de stapel lege bierflesjes en wijnflessen werd ook steeds hoger. En zoals het gezegde luid: "Gezelligheid kent geen tijd" kwam natuurlijk ook aan de orde. Zondag 10:00,

Ik brande eerlijk gezegd mijn tentje uit. Dat was maar goed ook want we gingen gezellig met z'n alle ontbijten. Verse landbrood, kaas uit de streek, eiren, melk & karnemelk alles stond klaar. Kopje koffie erbij, heerlijk wakker worden zo in de frisse lucht. 

 

11:30,

Biggetjes kijken. Om het mooi af te sluiten gingen we nog een wandeling maken over landgoed.Van de grote varkens naar de kleine biggetjes langs de koeien en de bijen. 
Maya kon ik helaas niet spotten en meer #campinglive dan dit ging het niet worden. Dus gingen we de tentjes afbreken, opruimen en weer richting de stad. Ik wil iedereen bedanken die er was en dit mogelijk heeft gemaakt. Ik heb weer bijzondere mensen mogen ontmoeten en dat op  op een magische plek. So get out there, pak je tent neem je tandenborstel en laten we dit soort herinneringen maken met elkaar. Because in the end,

The best thing about memories, is making them.

<3
Houd de site van De Kampervuurtour goed in de gaten, wie weet kan jij de volgende keer wel mee! 

Comment