"Amor vincit omnia et nos cedamus Amori". 


 

Lieve, lieve, lieve Raaf, Cher, Chyara, Yvonne & jay..

 

Ik weet dat ik mij soms verschuil achter het feit dat ik druk ben, dan voel ik mij vaak rot en schuldig als ik het af laat weten om af te spreken.

 

Ik ben nu best vroeg wakker, ben muziek aan het luisteren, ben een receptje aan het uitschrijven en aan het nadenken over van alles. Ik zeg het niet vaak genoeg maar als mens heb ik zo veel respect en bewondering voor jou. Ik geniet zo van je snaps en de kids die zo happy zijn met jou als mama. Daar kan ik ook zo intens gelukkig van worden wetend dat onze Raaf dat voor geen seconde anders had gewild.

En ja dan lopen tranen al snel over mijn wangen. Want ik realiseer mij iets bijzonders, wat ik tijdens kerst ook al zei, veel mensen hebben een voorbeeld of iemand die hen inspireert en voor mij is en blijft dat Raaf. Die had zijn passie in het leven gevonden en daarmee kon die man alles, want wat jij als geen ander weet, alles wat hij deed veranderde in goud. En ik kijk elke dag naar zijn kunst op mijn lichaam om dit te beseffen, wie hij was, waar hij voor stond, wat hij kon en wat hij bereikte met liefde en passie.

Het LOVEGRENADE boek ligt altijd open op de eerste bladzijde waar Raaf opstaat en elke dag zeg ik wel iets tegen hem. Die passie om te leven heeft hij op mij over gebracht en kijk waar ik nu mee bezig ben, wat weinig weten is dat ik hem daarvoor elke dag dankbaar ben en dat wij hem van zo dichtbij hebben mogen meemaken is zo fucking bijzonder. En de puurheid die in Jay, Chyar, Yvon en jou zit is ook een deel van hem. En de dingen die ik nu doe is ook een deel van hem, zijn passie voor het leven draag ik elke dag mee, net als vele anderen, hij is een engel een leider en heeft ons allemaal ons eigen cadeautje geven. En ik kom er nu echt achter wat dat is, passie, liefde en dankbaarheid. En ook al zien wel elkaar niet vaak genoeg denk ik dagelijks aan jou de kids en Raaf. En ik wou je dit simpelweg vertellen. Ik hou van jullie. En we gaan met z'n allen lekker door met wat we doen.

 

Lets kill the world with LOVE, voor ons, voor anderen maar het meest

voor Raaf!

 
 
 

Alles wat ik doe, hoe ik het doe, de hoeveelheid passie, liefde en gevoel die ik in dit alles steek. Komt door jouw Raaf, van jou heb ik dit geleerd. Dat alles mogelijk is , zolang je maar liefde in je hart hebt, voor alles en iedereen, dat je vol maar dan ook vol ergens voor moet gaan. Leave no stone unturned! Ik sta voor waar jij voor staat, ik draag het uit, zoals jij het zou willen als een echte grenadier zou doen! Ik doe dit voor jou vriend!

 
 

Raaf, "Ruben Hail" Zinhagel, 

Ik wil het eigenlijk nog steeds niet geloven maar het is nu alweer 6 jaar geleden dat jij ons fysiek hebt verlaten, want in het woordje "dood" geloof ik niet en in ons hart, onze gedachten en op ons lichaam dragen wij jou nog elke dag met ons mee.

Jij hebt hier iets achter gelaten, je passie, je liefde, je vriendschap en LOVEGRENADE! Hoe hard en hoe moeilijk het ook is. Maar er is hier een bom met liefde afgegaan want wij zijn met z’n allen een heel stuk dichter bij elkaar gekomen, hebben elkaar veel en veel beter leren kenen en hebben super veel voor elkaar over. Als iemand het moeilijk heeft dan staan we voor elkaar klaar want grenadiers horen dat te doen. Wij zijn jou soldaten, jij hebt ons iets gegeven en laten zien hoe een mens moet leven. En dat is met heel je hart en passie, als je iets wilt in het leven dat je er vol maar dan ook vol voor moet gaan en dat doen wij nu ook!

Jij bent voor vele een voorbeeld!

Dus wij proosten vandaag op jou maatje en dat zullen we altijd blijven doen! Altijd als ik een drankje doe, gooi ik er een scheutje uit en proost ik op jou! En elke keer als ik er weer aan herinnerd word dan schiet die laatste avond maar door mijn gedachten, want wat een avond was dat! Dit is mijn mooiste herinnering aan jou, aan ons! Eerst 8 uur op die stoel gelegen want mijn arm moest af! Ow nee! onze arm. Je werd altijd boos als ik zei dat het mijn arm was, dus zei je altijd nee het is ook mijn arm!

 

Ik weet het nog alsof het gister was, ik was op tijd, jij was nog bezig met een andere klant zoals gewoonlijk, op tijd komen was niet een van jou sterkste kanten! Muziekje op biertje erbij en maar lullen over het leven, trainen, uitgaan, muiziek, visie, onze toekomstplannen, filosofie en het belangrijkste, familie! Die keer heb ik wel 8 uur op die stoel gelegen en je was er op een gegeven moment ook he-le-maal klaar mee! Toen jij dacht dat je klaar was, zei ik nog zeurend nee Raaf nog 1 ding, en je werd bijna boos! Maar je zei wat nu weer, dus ik zei ik wil je dat je mijn arm signeert, je handtekening ergens zet! Dit vond jij gelukkig helemaal niet erg, en juist dope om te doen. Dus dat was het laatste wat je bij mij hebt gezet! Talies en haar biertje waren er toen ook al een tijdje, en je wou die avond echt nog even de deur uit en los gaan! Want je moest en zou die avond nog iets doen en het was tenslotte je laatste zaterdagavond in Nederland. Dus we stapte de auto in eerst gingen we nog langs een oude vriend die je nog moest vertellen dat je ging emigreren naar Curacao en waar je afscheid van moest nemen. Daarna gingen we naar Amsterdam! Het was een avond om nooit te vergeten! Roché en Harvey waren ook naar Studio 80 gekomen en waar we allemaal zijn beland die avond, het was me er een!

 
 

Midden in Amsterdam met een kampvuurtje, party tentje vreemde hippies, daglicht en de rest bespaar ik de mensen maar! Hoe jij en Roché afscheid hebben genomen is iets wat op mijn netvlies gebrand staat! Nooit wetend dat het de laatste keer kon zijn! Wat een nacht was het hé Raaf! Wat ik naast dit ook altijd zal koesteren zijn de gesprekken die we hadden tijdens al die uren tatoeëren want die gesprekken gingen vaak nog dieper dan die naald zelf, de gedachten dat dat niet meer kan maakt me kapot van binnen! En als Cheryda, Yvonne, Chyara & Jayden ooit maar dan ooit iets nodig hebben groot of klein zullen wij er altijd voor hun zijn! Ook wil ik zeggen dat er een aantal dingen zijn die ik van jou heb geleerd:

Doe wat je wilt en waar je in geloofd maar doe dit met passie en met alles wat je in je hebt! Voor de volhouder is er geen weg onbegaanbaar ''Nulla tenaci invia est via'' En leef het leven tot het uiterste! Want wat leefde jij met passie man! Iets om jaloers op te zijn! Nu jij daarboven de hemel aan het bekladderen bent zullen wij hier jou passie en liefde voorzetten! LOVEGRENADE zal nooit verloren gaan en daar gaan wij met z’n allen voor zorgen! En ooit zullen we weer eens met allen bij één zijn!

Tot die tijd, Proost! En rust niet zacht, jij kan niet tegen rust, wij weten dan ook dat je nu ook bezig bent met iets Raafs!

Rock on and keep on rolling my friend!

 
 

Gister tekende ik mijn contract met mijn management, morgen teken ik een andere heel belangrijk contract.

Dit alles, mijn succes, mijn boek, ik draag dit op aan jou, het is mijn ode aan jou en de passie waarmee jij leeft.

Want dood ben jij niet, nooit niet. Dood bestaat niet, fysiek ben je hier misschien niet meer. Want jij leeft in alles wat ik doe en waar ik voor sta Raaf, wij zetten alles voort. Wij marcheren vooruit en dragen jou met ons mee.

Ik spreek namens alle grenadiers,

 

“Amor vincit omnia et nos cedamus amori”

 
 

"Nulla tenaci invia est via"

"Amor vincit omnia et nos cedamus Amori". 

5 Comments