Langzaam gegaarde sweet & spicy Hertenrack


Kijk hier in de video hoe ik een van de Albert Heijn feestfavorieten maak - Hertenrack, een sweet & spicy BBQ twist geef! Dit is een recept uit Allerhande

 

Heerlijk vegetarisch bij gerecht bij dit heerlijk stukje vlees is deze: GEVULDE ZOETE AARDAPPEL MET PITTGE KIKKERERWTEN

 

Wat heb je allemaal nodig:


Hertenrack 500g (of Lamsrack)
5-10ml Sriracha of 1 fijn gesneden rode pepper
50-75ml Smokey BBQ Saus
Zest van 1 mandarijn
Scheutje bruin bier
1 Teen Knoflook
Stukje verse gember of een scheutje gember siroop
Honing
Zout
Peper
Verse Tijm

*De marinade kan je voor bijna alle soorten vlees gebruiken!

 

Bereidingswijze:

Voeg de BBQ saus, sriracha en bier samen in een kom. Rasp de gember, knoflook en mandarijn in de kom voeg nu de honing, peper en zout toe en roer de marinade goed door elkaar heen. Snijd het rack op het vet randje kruislings in en leeg deze in de kom of ovenschaal met marinade. Als je de tijd hebt kan je dit een dag van te voren doen en kan het anders zo een 3-4 uur lekker in de marinade laten liggen.

Als het zover is zet je een pan op middel hoog vuur, voeg je een beetje zonnebloem olie toe en bak het Hertenrack aan beide kanten aan tot hij mooi dicht geschroeid is. Nu haal je het rack uit de pan en laat het zo een 3-4 minuten rusten. De oven staat als het goed is al lekker te loeien op 180 graden, dan mag het rack in een oven schaal met de rest van de marinade zo een 7-8 minuten in, vervolgens haal je het er weer uit om even te laten rusten en dan geef je het nog 3-4 minuten in de oven. Leg een paar takjes Tijm op het vlees en dan heb je een super smaakvol stuk vlees om in jouw kerst menu te verwerken! Ik hoop dat jullie er van gaan genieten! 


*Als het goed is blijft er nog wat marinade in de ovenschaal en zal het een beetje aangekoekt zijn. Doe hier nog een scheut bier bij. Roer even goed door de schaal en leg de schaal nog een paar minuutjes in de oven. Want hierdoor heb je nog een heerlijk sausje wat je er nog bij kunt serveren ;)

Recept uit de Allerhande:
Lang­zaam ge­gaar­de lams­rack met spe­ce­rij­en­rub

ENJOY! ;)

MET DE SMAKELIJKE GROETEN VAN DE CHEF,

MET LEF ;)

 

Ik wens jullie allemaal hele fijne dagen!

 

VOLG JE MIJ OOK AL
OP
INSTAGRAM,
SNAPCHAT,
FACEBOOK & YOUTUBE?

Comment