CHEF MET LEF | In AFRIKA


Shot by @hlonicoleman


Het zal jullie vast niet ontgaan zijn
dat ik eind vorige jaar in ZUID AFRIKA zat met BOS.

Daar heb Ik de de Rooi-Bos Farm "Klipopmekaar" van
BOS in de Cederberg Mountains bezocht!


Shot by @fringeandfrange

 

ROOI BOS


Rooi bos is een echt Zuid Afrikaans product en groeit in het Cederberg gebergte. Dat is zo een 4 uur rijden van Kaapstad. Rooi bos kan op geen enkel andere plek op de wereld groeien behalve op dit prachtige stuk land.

 

Richard, de owner van de farm en mede oprichter van BOS kocht de farm zonder plan. Pas toen hij erachter kwam dat hier rooi bos groeide kwam hij met het idee daar iets mee te doen.

 

Richard
Richard:
Rooi bos is a South Afrikaan product, I can't grow anywhere else in the world only here. So when I found out It grew here, I felt the need and and an obligation to do something with it because Its such a wonderful product and I want to share that with the world. So I started doing research and came in contact with the right people and we thats how BOS was founded. 
 

Mooi, ja ik vind dat heel bijzonder, ook als je Richard hoort praten over de farm, het product zijn visie en plannen dan word je daar stil van want er zit zo een passie in alles wat hij verteld en de plannen die hij heeft. Zo creëert BOS niet alleen banen voor mensen in Zuid Afrika maar ze vertegenwoordigen zo hun land met een nationaal product en hij wilt zo ook de economie in Zuid Afrika helpen opbouwen hiermee. 

 
 

Shot by @fringeandfrange

Ook bijzonder mooi om te zien hoeveel plezier de farmers hebben in het verbouwen van hun product, we moesten wel om 04:00 uit de veren maar het was heel mooi om hen aan het werk te zien en te ontmoeten! Het plaatje moet minimaal een jaar groeien voordat het geoogst kan worden. Eenmaal gekapt word het naar de fabriek gebracht voor het volgende proces: "The Cutting & Processing

Zelf heb ik natuurlijk ook een handje geholpen..

 

Owja! De farm heet " KLIP OP MEKAAR" dit omdat de stenen die de bergen vormen als het ware op elkaar "ge-klipt zijn" 

 
 

Als de zakken vol zijn kunnen ze met de tractor richting de fabriek, daar word alles gesorteerd en word het gesneden. Vervolgens fermenteert het op natuurlijke wijze en veranderdt de kleur van groen naar bruin/oranje. Dan wordt het uitgelegd en gedroogd. Vervolgens vegen ze de tea op en word het in zakken van 400kg gevuld. Het is vrij snel en makkelijk proces, er word niets aan toegevoegd en alles is biologisch en organisch.

 
 

Rooibos is gezond voor meer dan je denkt!


Rooibos thee is niet alleen lekker, het heeft ook nog is een aantal bijzondere gezonde werkzaamheden. Het bevat veel anti-oxidanten. Dit zijn stoffen die oxidanten (ook wel vrije radicalen genoemd) neutraliseren. Rooibosthee bevat maar liefst 50 keer zoveel anti-oxidanten als groene thee.
Het is ook  is rijk aan de volgende mineralen: calcium, koper, fluoride, ijzer, magnesium, kalium, zink en mangaan. Bovendien is het rijk aan vitamine C. 


BOS | COUNTRY

 
 

De kleuren van de blikjes vind je terug in de beroemde straat "Bo-Kaap" midden in Kaapstad & de het logo, De Leeuw is natuurlijk de koning van het rijk en een van de mooiste dieren die daar rondloopt. 

 
 

Ik heb echt een bizar mooie tijd gehad...

 
Shoot by @roywrench

Shoot by @roywrench

 
Shot by @hlonicoleman

Shot by @hlonicoleman

 

Volg je mij ook al op InstagramSnapchatFacebook & Youtube?


 

2 Comments