KOOP HIER MIJN BOEK

Dit  kookboek  draait om balans & lekker eten.  Ik ontwikkelde recepten met een perfecte samenstelling die uit elkaar barsten van smaak. Genieten van lekkere pancakes, overheerlijke burgers, spannende salades en smaakvolle pizza's én op gewicht blijven. Ik schrijf geen dieet voor, maar geef inzicht in je voedingspatroon. De samenstelling, voedingswaarden en calorieën van de gerechten worden vermeld en daarmee kan iedereen zelf aan de slag om zo balans te vinden.

Dit kookboek draait om balans & lekker eten.

Ik ontwikkelde recepten met een perfecte samenstelling die uit elkaar barsten van smaak. Genieten van lekkere pancakes, overheerlijke burgers, spannende salades en smaakvolle pizza's én op gewicht blijven. Ik schrijf geen dieet voor, maar geef inzicht in je voedingspatroon. De samenstelling, voedingswaarden en calorieën van de gerechten worden vermeld en daarmee kan iedereen zelf aan de slag om zo balans te vinden.

 

Gevulde zoete aardappel met pittge kikkererwten

 

(Bereidingstijd circa 10-15 minuten, oventijd 30-40min)

Ingrediënten voor 2 persoon

2 zoete aardappels (2x 200 gram)
1 blik kikkererwten
Remia BBQ saus
Sriracha
2 venkel
Handjevol cherrytomaten
bosje basilicum
paar blaadjes sla
Bieslook


 

Dressing voor de salade:

½ eetlepel mosterd
½ eetlepel honing
1 eetlepel mayonaise van Hellmans

klein beetje citroen sap

Mix dit goed door elkaar en je hebt een lekker en frisse honingmosterd-dressing om door de venkel, basilicum en cherrytomaat salade heen te mixen.

 

Voedingswaarde voor de gehele maaltijd

Kcal                             782 kcal
Koolhydraten               134 gram
Eiwitten                       28 gram
Vezels                          29 gram
Vetten                         8 gram


 

Bereidingswijze:

1.     Verwarm de oven voor op 220 graden.
2.     Smeer de aardappels in met olie en pak de aardappels in met aluminiumfolie.
3.     Doe deze in de oven voor minimaal 30 minuten. Check ze na 30min even door er een saté stokje in te prikken. Gaat het stokje er makkelijk in en uit, dan is de aardappel gaar. Zo niet, dan moeten ze nog iets langer. Check ze dan om de 3-5 minuten tot ze gaar zijn!
4.     Lek ondertussen de kikkererwten uit . Je kan nu ook roosteren in de oven of eerst even aanbakken in een pan, voordat je de saus erover heen doet. Marineer ze in de BBQ saus en voeg een beetje Sriracha toe (als je ze in de oven doet kan je dit van tevoren doen).
5.     Snijd nu de venkel en de cherrytomaat fijn samen met de basilicum. Doe deze in een kom en voeg de dressing toe. 
6.     Snijd nu ook de bieslook fijn.
7.     Als de aardappels gaar zijn, snijd je deze in over de lengte, vul je deze met een blaadje sla dan de kikkererwten en giet je er nog wat saus over heen. Om het af te maken strooi je er wat bieslook overheen.

 
 
 

Enjoy! ;)

Met de smakelijke groeten van de Chef,

met lef ;)

 

Comment