Saté, saté, Tempeh saté.


 
 

Na de SATÉ, SATÉ, KIP SATÉ kreeg ik vanuit het vegetarische kamp aardig wat reacties of ik er een versie voor hen kon maken. En zoals jullie weten, hoeven jullie het maar te roepen en papa maakt het voor jullie...
Echter ben ik geen "vega" expert dus als er iets tussen zit wat niet volledig aan jullie voorschriften voldoet, I'm sorry! Maar dan ken je dat ingredient best weglaten. Laat het mij ook even weten wat het dan was, dan kan ik daar in vervolg rekening mee houden. 


 


KOOP HIER MIJN BOEK!

Dit kookboek draait om balans & lekker eten.

Ik ontwikkelde recepten met een perfecte samenstelling die uit elkaar barsten van smaak. Genieten van lekkere pancakes, overheerlijke burgers, spannende salades en smaakvolle pizza's én op gewicht blijven. Ik schrijf geen dieet voor, maar geef inzicht in je voedingspatroon. De samenstelling, voedingswaarden en calorieën van de gerechten worden vermeld en daarmee kan iedereen zelf aan de slag om zo balans te vinden.

 
 

Ingrediënten zijn voor 2/3 personen

(Bereidingstijd 30-45 minuten)

300 gram Tempeh
100 gram Basmati rijst (ongekookt)
150 gram Chinese kool

120 gram Atjar
¼ Komkommer
1 Rode ui
1 Stengel Bosui
½ Zakje Saté Marinade
Sambal (naar keuze)
30 gram gebakken uitjes
rode pepper
Saté saus
kokosroom (of melk)
10ml Sriracha
kroekpoek (hoeveelheid naar keus natuurlijk, niet voor vega's)


 


Saté pimpen:

100 gram Wijko saté saus
½ eetlepel Sambal Oelek
40-50ml Kokos room
zout 

Voor de saté:

Zet een steel pan op het vuur en doe eerst de kokosroom erin. Laat deze even warm worden en voeg vervolgens de satésaus toe. Blijf roeren, houd het vuur laag want anders kookt het aan. Dan doe je de eetlepel sambal erbij, snufje zout. Als de saus te dik word, kan je water toevoegen. Even een paar minuten roeren, vuur uit zetten en laten staan.  Waarschijnlijk maak je meer saus dan nodig hebt. 

 

VOEDINGSWAARDEN VOOR DE GEHELE MAALTIJD:

Kcal                    1328kcal
Koolhydraten      123 gram
Eiwitten               92 gram
Vezels               9 gram
Vetten                 40 gram


 
 
 

Bereidingswijze:

1.    Zet je oven op 200 graden.
2.    Maak de marinade voor Tempeh. (zie verpakking)
3.    Snijd de tempeh in grote blokjes en leg deze in de marinade (Laat dit alvast in trekken)
4.    Kook de basmati rijst (Zie achterkant pak voor bereidingswijze)
5.    Snijd de groentes allemaal fijn en de pepper
6.    Mix de bosui, rode ui en komkommer met de atjar
7.    Zet een grillpan op middel hoog vuur met een scheutje zonnebloemolie erin
8.    Gril of bak de tempeh even kort aan.
9.    Laat ze heel even afkoelen en rijg de tempeh dan op stokjes
10.  Nu gaar je ze verder in de oven. 6-8 minuten
11.  Als alles klaar is kan je mooi een boord op maken. De saté saus over de tempeh gieten, gebakken uitjes erover en smullen maar. 


 

ENJOY! ;)


MET DE SMAKELIJKE GROETEN VAN DE CHEF,

MET LEF ;)

 
 

KOOP HIER MIJN BOEK

Dit  kookboek  draait om balans & lekker eten.  Ik ontwikkelde recepten met een perfecte samenstelling die uit elkaar barsten van smaak. Genieten van lekkere pancakes, overheerlijke burgers, spannende salades en smaakvolle pizza's én op gewicht blijven. Ik schrijf geen dieet voor, maar geef inzicht in je voedingspatroon. De samenstelling, voedingswaarden en calorieën van de gerechten worden vermeld en daarmee kan iedereen zelf aan de slag om zo balans te vinden.

Dit kookboek draait om balans & lekker eten.

Ik ontwikkelde recepten met een perfecte samenstelling die uit elkaar barsten van smaak. Genieten van lekkere pancakes, overheerlijke burgers, spannende salades en smaakvolle pizza's én op gewicht blijven. Ik schrijf geen dieet voor, maar geef inzicht in je voedingspatroon. De samenstelling, voedingswaarden en calorieën van de gerechten worden vermeld en daarmee kan iedereen zelf aan de slag om zo balans te vinden.

 

VOLG JE MIJ OOK AL OP

INSTAGRAMSNAPCHAT,

FACEBOOK & YOUTUBE?

 

 

2 Comments