Get your Curry on | Kip of Tempeh Curry met Rijst


 
 

Recept is voor goed voor 2 personen, bereidingstijd 20-30 minuten


 
 

INGREDIËNTEN 


300gram Kipfilet gesneden in blokjes
of Tempeh voor de vegans
1/2 EL Kerry poeder
1/2 Kurkuma Poeder
Snuf Zout
150gram Basmati Rijst (Ongekookt) 
300gram Bloemkool Roosjes
1 Rode ui gesneden in maantjes
1/2 Paksoi fijn gesneden
2EL Chili saus
1/2 zakje Gele Curry 
50ml Kokosmelk/room
75ML Water
Koriander
Zwarte Sesam zaadjes
1/2 Libanees brood
zonnebloemolie


 
 

BEREIDINGSWIJZE


Zet en pan op met water voor de rijst, kookt het water - snufje zout erbij en vervolgens de rijst. Zet een timer op 8-9 minuten en giet vervolgens de rijst af.
Zet ook nog een andere pan met water op en breng deze aan de kook.
Snijd in de tussentijd de kip en kruid deze met de kerry, kuruma kruiden en een snufje zout. 

Snijd nu alle andere ingrediënten. Let op: Waar de bladeren beginnen van de PAKSOI, daar snijd je ze af en de bladeren gebruikt je niet. Dan snijd je de stengel over de lengte door het midden en snijd je naar de stengel toe.

Als het andere water kookt kan je de bloemkool even kort blancheren
Je kan nu de kip gaan bakken in een pan met een scheutje zonnebloemolie, als de kip bijna gaar is voeg je de curry, water en de kokosroom toe (3-5 minuten).

Wok de bloemkool, gesneden rode ui en paksoi op hoog vuur voor 2-3 minuten en blus af met de chili saus. 

Nu kan je de boordjes opmaken, rijst mix met gesneden koriander en sesamzaadjes. De rijst kan je apart serveren en kan met je handen een stukje brood afscheuren en op z'n in Indiaans lekker met je handen eten en de kip scheppen! 
 


 


ZELF NAANBROOD MAKEN


INGREDIËNTEN & BEREIDINGSWIJZE


 

140GRAM MEEL (VOLKOREN)
300GRAM BLOEM
 2 EETLEPELS OLIJF OLIE
1 ZAKJE GIST
1 EETLEPEL ITALIANSE KRUIDEN
PAAR SNUFJES ZOUT
+- 250ML WATER (OP GEVOEL TOEVOEGEN)


DOE HET MEEL, BLOEM, DE KRUIDEN EN ZOUT IN EEN KOM. VUL NU EEN MAATBEKER MET ONGEVEER 200-250ML LAUW-WARM WATER, VOEG DE GIST TOE. MIX DIT GOED MET EEN GARDE. VOEG LATER DE OLIJF OLIE TOE. GIET NU BEETJE BIJ BEETJE IN DE KOM EN BEGIN HEEL GOED TE KNEDEN. HOUD OOK ALTIJD NOG WAT EXTRA BLOEM BIJ DE HAND VOOR ALS HET BESLAG B.V. TE WATERIG WORD. HET BESLAG MAG BEST DIK TOCH KNEEDBAAR ZIJN (ZIE FOTO). NU LAAT JE HET BESLAG MINIMAAL EEN UUR RIJZEN MET EEN VOCHTIGE THEEDOEK OVER DE KOM. DIT RECEPT IS GOED VOOR ONGEVEER 10 PIZZA BODEMS. WEEG HET BESLAG ALS HET HEEFT GEREZEN. DEEL DAT DOOR TIEN EN WAT DAAR UITKOMT GEBRUIK JE VOOR 1 PIZZA. DIT BESLAG KAN JE ZEKER 4-5 DAGEN BEWAREN OF INVRIEZEN. OOK KAN JE ER PITA, PIZZABODEMS OF FLAT-BREAD VAN MAKEN. MAAR DEZE BAK JE IN EEN PAN. VOOR FLATBREAD ROL JE ZE HEEL DUN UIT EN VOOR NAAN-BROOD JUIST WAT DIKKER!

*IK KWAM UIT OP 117KCAL VOOR 1 PIZZA BODEM! WAT BESTOND UIT 21GRAM KOOLHYDRATEN, 4,1GRAM EIWIT, 1,3GRAM VET EN 0,8GRAM VEZELS.


 
 
 

Voedingswaarde per persoon

Calorieën       506Kcal
Eiwitten                40gram
Koolhydraten        67gram
Vetten                     8gram
Vezels                     4gram


 
 
   Dit   kookboek   draait om balans & lekker eten.  Ik ontwikkelde recepten met een perfecte samenstelling die uit elkaar barsten van smaak. Genieten van lekkere pancakes, overheerlijke burgers, spannende salades en smaakvolle pizza's én op gewicht blijven. Ik schrijf geen dieet voor, maar geef inzicht in je voedingspatroon. De samenstelling, voedingswaarden en calorieën van de gerechten worden vermeld en daarmee kan iedereen zelf aan de slag om zo balans te vinden.   

 

Dit kookboek draait om balans & lekker eten.

Ik ontwikkelde recepten met een perfecte samenstelling die uit elkaar barsten van smaak. Genieten van lekkere pancakes, overheerlijke burgers, spannende salades en smaakvolle pizza's én op gewicht blijven. Ik schrijf geen dieet voor, maar geef inzicht in je voedingspatroon. De samenstelling, voedingswaarden en calorieën van de gerechten worden vermeld en daarmee kan iedereen zelf aan de slag om zo balans te vinden.

 

 

Enjoy! ;)

Met de smakelijke groeten van de Chef,

met lef ;)

 

2 Comments