Testing the new Honor 8


Ik kreeg de eer om de  nieuwe Honor 8 te testen, dus dat heb ik gedaan. Lees & zie hieronder mijn ervaringen met dit mooie toestel! 

Foto 1

Dit is een normale foto, zonder een instelling te gebruiken.

Foto 2

Bij de 2de foto heb ik de optie diafragma gebruikt. Dit is voor voedsel fotografie een hele toffe optie. Zoals je ziet is het bord duidelijk en de rest eromheen blurry. Hiermee kan je een bepaald deel van de foto dus beter benadrukken en aandacht geven.

Foto 3

Nu heb ik het focus punt op de lekker knapperige pancetta gefocust. Skip maar eens tussen die 2 foto's om het verschil goed te zien.  

Foto 4

Zoals je ziet in deze foto springen de kleuren er meer uit als op de vorige. Dit heb ik gedaan door de optie goed eten te gebruiken. Deze functie zorgt er dus voor dat het gerecht meer tot leven komt door de kleuren op te halen. 

Foto 5 & 6

Je hebt natuurlijk ook filters. Bij foto 5 & 6 heb ik de filter Dageraad gebruikt. Nu lijkt het net alsof er zonlicht vanuit een hoek komt. De hoek kan je uiteraard  zelf kiezen. Dit vond ik de leukste en apartste filter maar er zijn nog 8 andere die je foto ook meer leven kunnen geven. 

Dat je scherpte diepte foto's kan maken met een telefoon is echt een toevoeging aan de smartphone fotografie. Normaal moet je met een spiegelreflexcamera lenzen verwisselen om in en uit te zoomen en heb je soms beperkte diafragma opties. Plus het feit dat een lens onwijs duur is. Met deze telefoon kan je serieus waar hele mooi foodfoto's maken. Door de diafragma optie hoef je na een foto geen "app" te gebruiken om het zelfde effect na te creëren. En je kan nadat je de foto hebt genomen je focuspunt altijd wijzigen! Vooral met foodfotografie is het een belangrijke en onwijs mooie functie. Hier een paar tips voor jullie:

1. Gebruik altijd de Regel van derden.

2. Zorg dat je wat details of objecten op de achtergrond hebt.

3. Het gene wat je wilt benadrukken, b.v. bij foto 2, schuif dat meer naar voren zodat alles wel in beeld komt en er ruimte tussen de borden, glazen of ander objecten zijn. Zo creëer je meer diepte.

4. Gebruik altijd 3-4 kleuren die ver van elkaar afwijken zodat je een mooi contrast hebt. Alhoewel dit gerecht vrij donker en warm is komen de belangrijkste kleuren goed tot hun recht.


Panorama foto's met de Honor 8

Aanschouw hier de mooie zonsondergang vanuit het oh zo mooie Lelystad...

Ik heb met het nemen van alle drie de foto's de panoramafunctie gebruikt! Daarna met bewerken heb ik elke foto een andere kleur gegeven of juist andere kleuren opgehaald in of uit de foto, zoals je ziet! 


Nachtopname

De Nachtopname-functie vind ik iets heel bijzonders. Je moet wel echt een hele vaste hand hebben, de telefoon ergens tegen aanleggen of een statief gebruiken. Het duurt namelijk een x aantal seconde voordat de uiteindelijk foto gemaakt word. Hij maakt als het ware een korte opname en daarvan word de foto gemaakt. Ik wou dit juist laten zien van een hele simpele locatie (bij mij in de straat) want het zijn toch vette foto's geworden. Van links naar rechts: Op de eerste 3 foto's zie je dat ik de nachtopname-functie heb gebruikt en de laatste 2 heb ik gewoon in de normale stand met flitser gemaakt om het verschil mooi te laten zien.... spreekt voor zich right?Om even een korte samenvatting te geven/eindoordeel

Zoals je hierboven de foto's van Faye ziet heb ik verschillende functies gebruikt, flits in het donker, diafragma en filters. De foto's van de Honor 8 zijn niet alleen hoge kwaliteit voor een telefoon maar je hebt ook nog eens functies die je normaal gesproken alleen op een echte camera hebt. Voor de rest is de resolutie van het scherm zelf heel mooi, sites, filmpjes en afbeeldingen zien er allemaal een stuk mooier uit dan op een andere smartphone. Naar mijn beleving en test raad ik deze telefoon zeker aan als jij meer uit je foto's wilt halen!  


Met dank aan:

MenToday


Gesponsord

Comment