The Glenlvet Cipher, the worlds most mysterious whisky..

Donderdag 1 September 2016 , Amterdam - The Mayor Manor

Ik was te gast in The Mayor Manor om daar de nieuwe blend van The Glenlivet te ontdekken. We kregen eerst een uitleg over hoe de Cipher tot stand is gekomen. Alan Winchester is Master Distiller bij Glenlivet en heeft een blend samengesteld waarvan alleen hij de samenstelling weet. Nergens kan je terug vinden wat er allemaal gebruikt is of uit welk jaar deze whisky komt. We kregen wel steeds hints of smaken die zich perfect aansluiten bij de blend. Zo kregen wij bij binnenkomst al gelijk een amuse die past bij de smaak van de whisky. 

 "De whisky wordt gepresenteerd in een matzwarte fles zonder informatie over de rijping,
leeftijd of ingrediënten"

 

Wij moesten dan ook de smaak van de nieuwe blend gaan ontcijferen. Tijdens de escape room kregen wij hints en informatie van de verschillende smaken en aroma's die zich kunnen verschuilen in de whisky. Kistjes openen, opzoek naar de code van een cijferslot of een geheime sleutel zoeken die zich in een boek verschuilde, dat waren een paar van de elementen en onderdelen van de escape room. Na 8 minuten en 59 seconden waren wij weer boven en waren wij dus escaped

Daarna kwamen wij een andere super mooie ruimte binnen waar Ipads klaar lagen, een glas whisky en een koptelefoon.... 

Eerst kregen wij nog een klein toelichting en toen moesten wij op de Ipad een test maken. Af en toe een paar nipjes van de whisky, even in je mond laten rollen en vervolgens langzaam doorslikken om zo de verschillende smaken te ontcijferen.  Wat nog best lastig is, ik had een score van 66% dus ik zat aardig in de buurt. 

Na de "toets" kregen we allemaal een fles mee. Let op, er zijn hier in Nederland maar 2.000 flessen van. Dus ik denk dat ik deze whisky nog even dicht laat! 

Thanks voor de experience!  De whisky wordt gepresenteerd in een matzwarte fleszonder informatie over de rijping,
leeftijd of ingrediënten. Hierdoor worden whiskykenners gestimuleerd om hun grenzen van smaakervaring nóg verder te verleggen. Gebotteld met een samenstelling die nooit eerder door The Glenlivet gebruikt is, biedt Cipher een compleet nieuw te ontdekken smaakervaring. Tegelijkertijd blijft deze trouw aan de zachte en fruitige smaak waar de distilleerderij om geroemd wordt. 


En nog even een kleine shoutout naar Tony Perez voor al deze te gruwelijk mooie fotos!
www.http://mrperezident.com/Comment