Het recept, de Tonijn Burger

Je kan de afbeelding van het recept opslaan en eventueel afdrukken! 


Tijdens mijn workshop's op het BGE Flavor Fair Foodfestival maakte we met ze alle deze burger, dit was een super toffe dag en dat kan je hieronder allemaal lezen en zien!

 
 

BIG GREEN EGG'S,

DE FLAVOUR FAIR 2018


 

De 12e editie van de Flavour Fair vondt plaats op zondag 17 juni 2018. En dit jaar hadden ze wel een heel bijzondere locatie:

Kasteel Keukenhof in Lisse.

 

Zoals ze het zelf zeggen bij BGE:

“Als je fan bent van een zanger(es) of een band, dan ga je natuurlijk ook naar de live optredens. Maar wat doe je als je fan bent van Big Green Egg? Dan ga je naar Big Green Egg’s Flavour Fair! Op maar liefst 150 Big Green Eggs worden de laatste trends en kooktechnieken gedemonstreerd en geven topchefs uit binnen- en buitenland workshops en masterclasses

 
 

4I2A7542.jpg

En hoe tof dat ik hier vier kookworkshops mocht geven! Voel mij stiekem toch best vereerd dat ik hier een podium krijg om mijn passie te delen en samen met echte liefhebbers te staan BBQ-en!

Samen met Juan Lopez liepen wij al om 10:00 uur het terrein op, de geur van de rokende Eggs kom je niet omheen, heerlijk!

Juan assisteert mij vandaag bij mijn workshops. De klik was er meteen, maar dat gebeurt snel wanneer je beide een voorliefde voor eten hebt. Denk dat Juan en ik binnenkort even iets heel gaafs in elkaar gaan flansen! 

 

With that said:

 

Na een rondje gemaakt te hebben om de boel te verkennen (want dit is immers de eerste keer dat ik hier ben) zijn we alles gaan voorbereiden en klaarzetten voor de eerste workshop die om 12:45 begint.

Voor mij was dit allemaal best nieuw, maar zenuwachtig ben ik niet, ik had er juist heel veel zin in! De Flavour Fair ging om 11:30 open en mensen kwamen al vragen of zij zich konden inschrijven, maar dat kon alleen 20 minuten voor elke workshop.Ik had stiekem al wat kaartjes aan mensen gegeven die super graag mee wilden doen en heel enthousiast waren, kan een mens moeilijk “nee” tegen zeggen…

Tevergeefs voor de rij mensen die er om 12:25 stond, wat ik zelf ook totaal niet zag aankomen en me echter heel vereerd liet voelen dat men zo graag wilde meedoen. 

Stipt 12:45 stond iedereen klaar achter hun plekje om te beginnen, Ik heb speciaal voor vandaag een heerlijke Tonijn Burger ontwikkeld voor op de BGE. Vaak denken mensen snel aan vlees of een mooi stuk varken op de BBQ en zoals ik ben wilde ik juist met iets anders komen. 

Er waren tijdens elke workshop steeds 2x5 plekken en werkt iedereen in koppels van 2. Ik ben lekker alles gaan uitleggen, heb meegedaan, geholpen en vooral erop toegesproken dat ze het recept niet precies van A-Z hoeven na te maken. 


 
 

Want met koken en vooral op zo een dag moet je lekker je gang gaan, de mensen hebben kennis van eten en kunnen daarom zelf lekker iets aanpassen of iets op een andere manier maken om zo er iets “eigen” van te maken, dat vind ik heel belangrijk en dat vind men zelf ook juist leuk!

Er moest ook een sausje en een salsa salade gemaakt worden. (Het recept vindt je als je verder leest) Ook al werk je in een koppel, je zag al snel dat mensen elkaar gingen helpen; de ene ging het sausje voor de hele groep maken en de andere de salade.

Dit vind ik dus echt heel mooi om te zien en zo zie je maar weer dat eten en koken verbind.

 

De Tonijn Burger

De After Movie!

 

 

Wat mij ook echt intens gelukkig maakte was dat er ook tijdens een paar workshops kids meededen, hier heb ik zo van genoten. Ik en Juan moesten erna misschien iets meer opruimen maar daar zijn het kinderen voor.

Dat zij volop meedoen, volop genieten en zo enthousiast waren is echt een kers op de taart op zo een dag.

 

Daarnaast had een goede maat van mij, Rens, zijn vader meegenomen die een ware BBQ liefhebber is.

Dit was ook gelijk zijn Vaderdag cadeau! Rens kan gelukkig een aardig plaatje schieten dus heeft hij voor mij en voor jullie met mijn camera mooie foto’s geschoten en echt de sfeer, het genieten en mijn blije kop weten vast te leggen.

Ik heb zelf ook wat geschoten en de foto’s uitgezochtnabewerkt!

Hoewel ik nog 1000 woorden zou kunnen typen ben ik van mening dat deze foto’s meer zeggen. 

 

 
 

Ik wil Iedereen onwijs bedanken die mee deed!
Voor jullie enthousiasme, energie en liefde!

&

De mensen die even hoi kwamen zeggen en op de foto wilde!

<3


 
 

Big Green Egg wil ik heel erg bedanken dat jullie mij & Juan zo een mooi plekje hebben gegeven op de

Flavour Fair!

Hopelijk zijn we er volgend jaar weer bij en jullie natuurlijk ook! 


 

In het speciaal wil ik Juan nog bedanken! 
Amigoo, muchas gracias a todos


 
LOGO AD MES2.jpg

2 Comments