Kruidnoten cake


logo

 
 

Door mijn vrienden bij Body & fit word ik soms uitgedaagd en gevraagd om iets in elkaar te flansen met hun producten. En daar zegt de Chef geen nee tegen, dus laat die Protein kruidnoten maar komen Sint Body & Piet Fit...


 
 

Ik heb dus Kruidnoten cake gemaakt! Zelf was ik best verbaasd van de smaak want dit is weer een recept om intens van te genieten.


 

Ingrediënten

1,5 zak Kruidnoten (Zak = 175gr)

Twee eetlepels whey Choco Pasta

1 banaan

2 scoops Eiwitten

1 zakje bakpoeder

½ zakje vanillepoeder

50gr. havermout

snufje zout

50gram bloem

25gram meel

 

Het kost je ongeveer 5-10 minuten om het beslag te maken. Daarna moet het beslag minimaal 30 minuten rusten en vervolgens gaat het 10-15 minuten de oven in.


 
 

Bereidingswijze

Verwarm  de oven op 160graden. 1 zak kruidnoten draai je helemaal door in een keukenmachine of in een droge (schone) blender. Vervolgens kan je de rest van de ingrediënten toevoegen en alles mixen. Het kan ook in een kom met een staafmixer. Dan pak je de gewenste bakvorm en doe je hier bakpapier in. (Laat het beslag wel echt 30min rusten/rijzen) Giet het beslag in de vorm. Leg of gooi de 0,5 zak kruidennoten in het beslag. Zorg wel dat je ze een beetje netjes verdeeld. Nu mag de "cake" 10-15 minuten de oven in. Check na 10 minuten de cake even. Dit doe je door er een saté stokje in te prikken, komt deze er bijna droog uit is de cake klaar. Als er nog beslag aan zit mag de cake nog wat langer in de oven blijven. 

 
 

VOEDINGSWAARDEN PER 1 PLAKJE

KCAL                       165
EIWIT                            13GRAM
KOOLHYDRATEN                19.2GRAM
VET                              3GRAM
VEZELS                          2.3GRAM

Ja haalt 15 plakjes uit deze


 

ZOEK JIJ NOG EEN LEUK CADEAU VOOR ONDER DE KERSTBOOM?

NEEM EEN KIJKJE IN MIJN BOEK

DIT KOOKBOEK DRAAIT OM BALANS & LEKKER ETEN.

Ik ontwikkelde recepten met een perfecte samenstelling die uit elkaar barsten van smaak. Genieten van lekkere pancakes, overheerlijke burgers, spannende salades en smaakvolle pizza's én op gewicht blijven. Ik schrijf geen dieet voor, maar geef inzicht in je voedingspatroon. De samenstelling, voedingswaarden en calorieën van de gerechten worden vermeld en daarmee kan iedereen zelf aan de slag om zo balans te vinden.

 

ENJOY! ;)

MET DE SMAKELIJKE GROETEN VAN DE CHEF,

MET LEF ;)

3 Comments