| PIZZA |

Bloemkool Gehakt Pizza 


 
Bloemkool Gehakt Pizza NOV 201710.jpg
 

Bereidingstijd:

35 minuten
Dit recept is goed voor 2 personen / 2 Pizza’s

Benodigdheden: Grillpan, oven & zin om te koken


 
 

 

INGREDIËNTEN


2 Maigioni Bloemkool Pizza Bodems
400gram Runder Gehakt
60gram Mozzarella
60 gram Cheddar

¼ Courgette gesneden in plakjes (+-5 plakjes)
¼ Aubergine gesneden in plakjes (+-5 plakjes)
½ Rode Ui gesneden in maantjes
½ Rode Paprika gesneden (Jullien)
10 Zwarte Olijven
10 Groene Olijven

1EL Dark Roast Kruiden van B&F
1EL BBQ & GRILL Kruiden
1 TL Sriracha
Snuf Zout
1EL Zonnebloemolie

2 EL Smart Pizzasaus van B&F
1 TL Sriracha

Takjes Verse Tijm
Blaadjes verse Basilicum


 
 

Voedingswaarde voor 1 Pizza

Kcal                             499 kcal
Koolhydraten               20 gram
Eiwitten                       47 gram
Vezels                          12 gram
Vetten                        23 gram


 
 

 

BEREIDINGSWIJZE:

 

Zorg dat de pizza bodems ontdooid zijn.
Zet als eerst de oven op 220graden. Als je oven hoger kan dan mag je hem rond de 240-250graden zetten.

Begin met het gehakt, kruid deze met 1EL Dark Roast van B&F, 1EL BBQ &
GRILL 1 TL Sriracha, Snuf Zout en één EL Zonnebloemolie.
Als je de kruiden niet hebt, gebruik dan 1 EL Smokey BBQ Saus, 1 EL Paprikapoeder, zout en olie. Marineer de kruiden nu goed door het gehakt en laat dit (afgedekt) buiten de koelkast. Zet nu een grillpan op hoog vuur. Snijd nu alle groentes. De pan zal nu best heet zijn, gril de courgette en aubergine aan beide kanten zodat er mooie grill strepen op komen. Mix nu de PIZZASAUS met de Sriracha en smeer het mooi uit over de bodems, hou 1 cm vrij aan de rand. Maak je aanrecht even schoon of gebruik een schone snijplank voor het volgende.
Doe een beetje olie op je plank.
Verdeel het gehakt in 2, leg nu de helft op de plank en sla deze plat tot die bijna even groot is als de pizza, haal het gehakt er voorzichtig af en leg deze op de pizza. Verdeel het gehakt nu helemaal tot de rand. Doe dit nu ook voor de andere pizza. Nu de rest van de groentes verdelen en de kaas erop doen, tijm erbij en dan mogen ze 8-10 minuten de oven in!


*Tip,

Hou je ervan als je pizzabodem wat knapperiger is? Doe ‘m dan voor het beleggen 2-4 minuten in de oven.
Dit maakt je pizzabodem lekker knapperig. 

 


 
Dit   kookboek   draait om balans & lekker eten.  Ik ontwikkelde recepten met een perfecte samenstelling die uit elkaar barsten van smaak. Genieten van lekkere pancakes, overheerlijke burgers, spannende salades en smaakvolle pizza's én op gewicht blijven. Ik schrijf geen dieet voor, maar geef inzicht in je voedingspatroon. De samenstelling, voedingswaarden en calorieën van de gerechten worden vermeld en daarmee kan iedereen zelf aan de slag om zo balans te vinden.

Dit kookboek draait om balans & lekker eten.

Ik ontwikkelde recepten met een perfecte samenstelling die uit elkaar barsten van smaak. Genieten van lekkere pancakes, overheerlijke burgers, spannende salades en smaakvolle pizza's én op gewicht blijven. Ik schrijf geen dieet voor, maar geef inzicht in je voedingspatroon. De samenstelling, voedingswaarden en calorieën van de gerechten worden vermeld en daarmee kan iedereen zelf aan de slag om zo balans te vinden.

 
 
LOGO AD MES1.jpg

Comment