Lunchen met Donal SkehanDonal is een briljante jonge chef die lichte, verrassende, heerlijke gerechten maakt die je direct wilt opeten. Hij is wat hij is: een authentiek talent en een absolute pro.’ Jamie Oliver
‘Donal Skehan is mijn held in de keuken.’ Nigella Lawson
‘Fris, jong en vol enthousiasme. Maar Skehan is bovenal een waar culinair talent.’ Rachel Allen
-

Tekst - Bol.com
 


Voor de lancering van Donal zijn nieuwe book VERS! Gingen wij op uitnodiging van zijn Nederlandse uitgeverij, Nieuw Amsterdam lunchen bij Boekhandel de Vries in Haarlem!

Voor de mensen die Donal nog niet kennen, hij is een jonge Ierse chef. Bijzonder creatief, energiek en heeft altijd een glimlach op zijn gezicht.
Bekijk hier een van zijn video's

Ik denk dat jullie nu wel begrijpen dat ik ook een enorme fan van hem ben! En hoe leuk is het om met hem aan tafel te zitten, te praten over eten en zijn gerechten te eten? Heel leuk kan ik je vertellen, hopelijk kan ik doormiddel van deze post mijn toffe kennismaking met Donal overlaten komen op jullie!


 

Haarlem,
Boekhandel de Vries, 23 oktober 2016,

Ik liep als eerst my fellow Instagrammer Mister Hungry Sam tegen het lijf. Die natuurlijk al druk was met foto's maken. Even later kwamen Simone uit Simons KitchenAnnika van The Inspirators.nlAnniek van Bol.comFusina van de site www.kookboekvanhetjaar.nl, Kelly van Kelly Bennis FoodAlexandra van Fabulous Food Fan, Journaliste CathelijneNancy van Culy.nl, Donal zelf & Willemijn Binnen! 

 

Na kennis gemaakt te hebben met de super vriendelijke chef konden we aan tafel! Waar Donal iedereen langs ging om te vragen wat wij wel niet allemaal doen of waar wij "bloggers" ons mee bezig houden. Supertof om te zien hoe enthousiast en geïnteresseerd Donal in ons was. De sfeer zat er meteen al goed in, dat kan ook niet anders als je een van de tofste chefs, zijn nieuwe kookboek en een stel bloggers in een boekenzaak hebt zitten. Wat overigens een hele toffe setting was! We kregen tijdens de lunch 3 gerechten uit Donal zijn nieuwe book. Als eerst een rode linzen soep & knäckebröd met heerlijke bieten hummus gevolgd door frittata en een quinoa bieten salade en als dessert een heerlijke mokka mouse en een brownie! 

Alles was heel lekker en ik heb intens genoten van het eten! Ook van de gesprekken trouwens, Donal is zeer betrokken en wil de wereld ook in laten zien dat er een stuk beter gegeten moet worden. Zelf woont hij voor een grootste deel van het jaar in LANew York schijnt echt een Food Capital in The US te zijn maar Donal gaf aan dat LA alles behalve achterblijft hierin.

"Snel naar LA dan maar" ;)

Maar we hadden het over fastfood en hoe mensen hier mee gaan tegenwoordig. Hij gaf een mooi voorbeeld,
Donal vertelde (in zijn fantastische Ierse accent) ;

 
I took a cab the other day and was just making conversation with the taxi driver. We we're talking about food and how I told him what I did etc. I just asked him how he eats, and the man literally never cooked.....
Can you believe it? Never cooking or preparing your own meals? 
I can't, well the taxi driver seriously only ate at Burger King, Mc' Donalds, Taco Bell & KFC. He ate just because he had too, he really loved fries and burgers and just didn't give anything about health. Only "eating" because he needed to eat and because he was always on the run....
 

Dit zijn 2 uiterste natuurlijk, Donal die een beroemde chef is en weet heeft van gezondheid en goed eten. Maar door dit voorbeeld kwamen wij met ze alle op iets. Want het is vaak een groot gebrek aan kennis, de media teveel geloven en volgen, niet geschoold zijn, geen affiniteit of passie hebben voor koken of voeding & jezelf niet willen verdiepen hierin. Het is ergens logisch maar ergens ook zonde, ik denk persoonlijk dat je niet volledig gelukkig bent of kan zijn als je onzeker bent over je manier van eten of hoe je hier mee om gaat. Maar dat begint bij het begin, wij waren dan ook met z'n alle van mening dat er b.v. voedingsleer op school moet worden gegeven. Want als kinderen weten wat voedingsstoffen met het lichaam doen, waar ze voor dienen en dat als je teveel eet aankomt en te weinig eet afvalt. Dan denk ik dat je hier in de toekomst een hoop overgewicht en een ongezonde manier van eten tegen kan gaan.....

Na het eten en onze gesprekken was het natuurlijk tijd voor wat foto's met Donal en met de gezellig groep! Hierna gingen we met z'n allen bij café Staal nog gezellig een bakkie koffie en thee drinken. Waar Donal een oer Hollands pakket kreeg, met stroopwafels, speculaas, appelstroop en nog meer Nederlandse lekkernijen. Ik laat voor nu de foto's de rest van het verhaal vertellen....

 

Ik heb ook nog een kleine portret serie van Mister Skehan geschoten

 
 

Ik heb serieus waar een onvergetelijke middag gehad met Donal, iedereen die aanwezig was en dit mogelijk heeft gemaakt! 

Bedankt!


VOLG JE MIJ OOK AL OP

INSTAGRAMSNAPCHAT,

FACEBOOK & YOUTUBE?

 

PS.

Dit is trouwens geen betaalde post en puur uit enthousiasme & support voor Donal!   

2 Comments