UAE, Abu Dhabi 1997-2000 / Al Ain 2017....

 

Lelystad, Karveel 59 - 29, 1996,

Ik weet het nog als de dag van gister, mijn vader kreeg een aanbieding om in De Verenigde Arabische Emiraten, bij Al Jazira Club in Abu Dhabi de jeugd te trainen. Mijn moeder en ik in shock, maar de liefde die mijn vader voor voetbal had was en is nog steeds ongekend. Dus wij steunde en gunde het hem om zijn droom waar te maken.

 
 

Eerst een half jaar op proef, toen kwamen wij even buurten in de zandbak. Zandbak, hahaha, dat dachten wij, dat dacht iedereen maar niets was minder waar. Er ging een wereld voor ons open, ze liepen hier wel 20 jaar voor op de rest van de wereld. Het beviel ons meer dan prima, na een maand weer terug naar ons koude kikkerlandje om vervolgens alles te regelen om een half jaar later te emigreren naar De Emiraten.

Na 3,5 jaar hadden mijn ouders helaas genoeg van elkaar en niet van deze mooie en bijzondere plek. Ik moest van de Nederlandse wet met mijn moeder mee terug naar Nederland. Wat er te wachten stond was een moeilijk tijd, niet alleen voor mij, maar al helemaal voor mijn vader. Tot en met mijn 17de vloog ik 2-3x per jaar naar Abu Dhabi en paps ook naar Nederland. 

En ik heb altijd gezegd, ik ga daar ooit weer naar toe, niet op vakantie, nee voor iets anders. Wat, dat zou ik niet weten, ik voelde het en nu ruim 20 jaar later, mag deze jongen daar heen. 

 
 

Waarom? 

Ik word creatief consulent voor een nieuw restaurant keten, ZEROFAT Restaurant in Al Ain City. Ik zal het menu gaan samenstellen, de koks mijn manier van koken leren, de maaltijden ontwikkelen & samenstellen.

Vananvond vlieg ik voor 10 dagen die kant op om het eerste menu te creëren. Ik zal 4x per jaar elke keer ongeveer een week daar heen gaan om het menu, de maaltijden of anderen dingen te veranderen.
(En om te genieten natuurlijk)

Dit is een droom die uitkomt, het is bijna onwerkelijk maar dit is voor mij zoiets bijzonders. Ik zocht mijn eerste rapport

 
 

 weer op van mijn eerste school en de tranen sprongen in m'n ogen. Ik ben trots op mezelf, ik heb hier hard voor gewerkt en het Universum is aan mijn zijde. Ik geloof in energie, ik geloof in goed doen, ik geloof in mijzelf en ik gun iedereen het geloof in hun zelf. Want zodra je dat hebt, is werkelijk waar alles FUCKING mogelijk! 

Ik ga m'n koffer in pakken en bedank iedereen die in mij gelooft en de mensen die dat niet deden of doen, die zouden eens wat meer in hun zelf moeten geloven. 

 
 

Liefde voor alles en iedereen,

Nigel van der Horst

<3

 
 

15 Comments